תפיסת הניחוח על גופנו הוא עניין אינדיבידואלי, מכיוון שהבושם מתנדף מגופנו יחד עם ריח הגוף שלנו, הם חוברים יחדיו ויוצרים את חתימת הריח הייחודית לנו! לכן, לריח גוף השפעה רבה והוא מושפע ממספר גורמים שביניהם; מצב בריאותי, סוג התזונה צמחונים, טבעוניים, כמו כן סוג העור אם יבש או שמן ורמת החומציות בו.
התייעצנו עם שי שיינבלד הפרפיומר(בשם) בישראל וקיבלנו ממנו 7 טיפים שכל אחד יוכל ליישם בקלות
1. איך להתיז את הבושם? את הבושם רצוי להתיז בכלל נקודה המוגדרת כחמה בגוף, בד"כ נקודות בהן יש דופק או איברים הנמצאים בתנועה כמו למשל בחלקו הפנימי של המרפק / בחלקו הפנימי של הברך. עם התנועה הריח נוטה לעלות למעלה ולבשם את כל סביבתנו.
2.את הבושם ניתן להתיז על מברשת השיער (מעט) ולסרק. סיבים נוטים לקלוט ריח בצורה חזקה ולשמור אותם היטב!
3.מומלץ להתיז תמיד ממרחק של כ- 10 ס"מ על מנת לקבל פיזור אחיד ואיכותי של הבושם.
4.מומלץ להתיז את הבושם על נקודות דופק בהם זורם יותר דם, ובכך עוזר לבושם להתנדף יותר מגופנו אל הסביבה. באזור פרקי הידיים, בצוואר. (מאחורי האוזן בסמוך לבלוטות הלימפה)
5.איפה כדאי לאחסן את הבושם? את הבושם יש לשמור במקום מוצל ולא חם. חלק גדול מהבשמים רגיש במיוחד לאור. לכן מומלץ לשמור את הבושם בתוך אריזתו המקורית על מנת לשמר את איכותו ולאורך זמן. הדרך האידיאלית היא לשמור בכלל במקרר
6.כשמשפריצים את הבושם, רובנו נוהגים לחכך את פרקי היד האחת בשנייה ו"למרוח" את הבושם.
לא לעשות את זה! תנו לבושם להתנדף באופן טבעי...הפעולה הזאת מפרקת מהר יותר את מבנה הבושם ( שוברת את מבנה הבושם ) ואת קצב ההתפתחות הטבעית שלו.
7.שימו לב! לא מומלץ להתיז על תכשיטים או צמידים המכילים מתכות. מכיוון שזה עלול להרוס את התכשיט, וגם ולגרום לריח פחות נעים.